Historie Cv de Keurnmeaiers

Cv de Keurnmeaiers vindt zijn oorsprong in 1999.

In de eerste twee jaren werd er gebouwd door kameradengroep ’n Gèènt.
In 1999 kwamen zij met het thema Zulu’s op de proppen en in 2000 met het thema Iglo (Pinguins).
De bouw vond destijds plaats bij Meijer in Volthe onder de carnavalsnaam “Onmeunige Ulken”.

In het najaar van 2000 werd in het voormalige café/zalencentrum het Jachthuis (Ossenvoort) een historische vergadering gepland.
Voordien was door de jongens van ‘n Gèènt al vaak gelobbyd onder de stamgasten om in grotere getalen een praalwagen te bouwen.

De opkomst van deze vergadering was goed en de verschillende groepen enthousiast. Zodoende ontstond er een vereniging van een kleine zestig personen. |
Nu de kogel door de kerk was mochten de aanwezigen direct een inbreng doen voor een passende naam. Briefjes werden in een bus verzameld waarna alle inzendingen in overweging werden genomen. Uiteindelijk werd er voor Cv de Keurmeaiers gekozen.

Onder de gasten en het barpersoneel was voordien al eens nagedacht over mooie namen. En uiteindelijk zijn het Görtnkeurndoarp en de Gerstemaaier (beeld bij de kerk) de inspiratiebronnen geweest voor de verenigingsnaam.

Na een brand in de schuur bij Meijer in 2000 was het wagenbouwen voor de Keurnmeaiers een nomadenbestaan. Eerst werd een onderkomen gevonden bij Achterbosch. In het jaar 2001 kwamen de Keurnmeaiers met het thema muziek voor de dag. Daarna werd bij Haarhuis in Agelo gebouwd aan een praalwagen met het thema koeien. Vervolgens werd er, bij het ontbreken van een grote schuur, op twee locaties een circustrein gebouwd. Dit gebeurde deels bij Meijer en deels bij Nijhuis in Oldenzaal.

In de zomer van 2003 kregen de Keurnmeaiers eindelijk vaste voet aan wal. Met “Kappie” werd overeengekomen om de voormalige koeienstal op te knappen en voor langere tijd als wagenbouwloods te betrekken. Een prachtige locatie en veel ruimte waar de praalwagens van 2004 tot en met 2017 zijn gerealiseerd. In deze jaren nam het ledenaantal ook flink toe. Vooral de jongeren vonden de weg naar de Keurnmeaiers en inmiddels telt de vereniging rond de 150 personen. Het overlijden van Hennie Kaptein “Kappie” op 2 december 2015 betekende voor de Keurnmeaiers helaas ook een aanstaand afscheid van deze prachtige bouwlocatie. En zodoende is een zoektocht naar een nieuw onderkomen begonnen.

© 2017 de Keurnmeaiers.

Please publish modules in offcanvas position.